14 Şubat 2010 Pazar

Sosyal ağa Monte takıldı!


Mart'ta Türkiye'de piyasaya sürülecek olan Samsung Monte, orta fiyat kategorisindeki en donanımlı cihazlardan.

Son beş yıl içinde büyük atak yaparak dünya cep telefonu pazarında ikinciliğe yükselen Samsung, yeni tanıttığı S5620 Monte modeliyle orta fiyat kategorisinde elini yükseltecek. Zira cihazdan Wi-Fi, 3G, GPS gibi ‘fiyat artırıcı’ unsurların hemen hepsi blunuyor.

Ancak firma, dokunmatik ekranlı Monte’yi neredeyse tüm belli başlı sosyal ağlara ulaşmaya öncelik veren bir ‘sosyal iletişim’ terminali olarak konumlandırmış. TouchWiz 2.0 Plus kullanıcı arayüzü bulunan cihazdaki Facebook, Twitter ve Myspace’in de dahil olduğu bir dizi sosyal paylaşım ağı uygulaması kullanıcının profillerine diledikleri zaman ve istedikleri yerde giriş yapmasını sağlıyor. Ayrıca anlık mesaj uygulamalarıyla da anında sohbet imkanı var.

Google Latitude™’ un desteklediği GPS cihazın artılarından. Bunun yanında sunulan Geo-etiketleme özelliğiyle kullanıcılar fotoğraflarına yer damgası ekleyebiliyor.

Diğer bağlantı özellikleri arasında, herhangi bir yerde ve zamanda opsiyonel kablosuz bağlantısı, outlook e-posta hesaplarına ulaşabilmek için Exchange ActiveSync ve Google Sync sayılabilir. Bu şekilde kullanıcılar hem sosyal ağ takvimlerini hem de outlook takvimlerini güncelleyerek tüm uygulamaları tek bir yerden kontrol edebiliyor.

Monte’nin 16:9 oranlı 3 inçlik WQVGA LCD ekranı gülümseme çekim, panaroma çekim, yüz tanıma gibi özellikleri olan 3.2 mega piksellik fotoğraf çekme özelliğine sahip.

Cihaza yüklü gelen Müziği Bul! Servisi’yle kullanıcılar en çok sevdikleri grupları tanıyabiliyor, anında telefonlarına müzik indirebiliyor, multimedia özelliğini kullanarak da diledikleri zaman bunları dinleyebiliyor. Kullanıcı-dostu özellikler arasında Smart Unlock (Akıllı Kilit Açma) ve tek parmakla zoom yapabilme de var.

Mart ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Samsung S5620 Monte’nin temel teknik özellikleri şöyle:

Şebeke HSDPA 3.6Mbps UMTS (900/2100), EDGE / GPRS (850/900/1800/1900)
Ekran 3.0” 262K WQVGA TFT (Dokunmatik ekran)
Kamera 3.2 MP (+CIF)
Video H.263, H.264, MPEG4, QVGA @ 15fps
Ses Poly 72, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA, 3.5mm kulaklık
Müzik Müziği Bul!, DNSe v 1.0, FM Radio (+RDS)
Bağlantı Wi-Fi, Bluetooth 2.1 , USB 2.0
Hafıza 195MB Kullanıcı Hafızası
Harici Hafıza (microSD) 16GB’a kadar
Boyutlar 108.8 x 53.7 x 12.4mm / 92g
Pil 1000 mAh
Arayüz TouchWiz 2.0 Plus
Diğer Özellikler A-GPS, Google Map 3.0, SNS, Çoklu IM uygulaması

(NTVMSNBC)

0 yorum:

Yorum Gönder