11 Ocak 2010 Pazartesi

| 0 yorum |

Beklenen cep testte...


Google'ın resmen tanıttığı cebi ilk kez testte: Nexus One yeni iPhone katili olacak kadar iyi mi?

Google, düzenlediği etkinlikle kendi cep telefonu Nexus One'ı resmi olarak duyurdu. HTC tarafından üretilen cep sadece online bir mağazadan satın alınabilecek; fiyatı ise kontrata bağlı olarak 179 dolardan başlayacak; kontratsız olarak 529 dolara satılacak.

Google cep telefonuna ait ilk test raporları da gelmeye başladı. Engadget.com sitesinin testçilerinin değerlendirmesi tek bir cümlede özetlenebiliyor: İyi; ama bir iPhone katili değil. Yine de seri cihazın bıraktığı ilk izlenimler genellikle pozitif yönde. Engadget.com işletim sistemi ve kameranın Motorola Milestone'a göre çok daha çabuk tepki verdiğini belirtiyor. Teste göre Nexus One'da uygulamalar da çok hızlı açılıyor, ele iyi oturuyor ve işçilik seviyesi iyi.


Fakat engadget.com'a göre cep telefonu büyük beklentilerin biraz arkasında kalıyor. Zira Nexus One ile şimdiye kadarki Android cep telefonları arasında büyük farklar yok. Mesela Android 2.0 ve üzeri sürümlerde desteklenmesine rağmen Nexus One, çoklu dokunmatik desteği sunmuyor. Bunun dışında testçiler beş yeni ana ekranın, yenilenmiş ikonların ve animasyonlu arka planların göze hitap eden, hoş değişiklikler olduğunu da ekliyor.


0 yorum:

Yorum Gönder