11 Ocak 2010 Pazartesi

İral' lı hackerlar Twitter' a savaş açtı...



İSTANBUL - En büyük mikrobloging aği Twitter,dün gece Iranlilar tarafindan 'hack"lendi. Iranian Cyber Army adli hack grubunun eyleminde,Twitter'a giren herkes politik mesaj veren başka bir siteye yönlendirdi.
The Guardian ve BBC web sitelerinde yer alan haberlere göre, yaklaşik 30 milyon kullanicisi olduğu tahmin edilen Twitter'in "hacklenmesinin" ardindan,gidilen harici web sitesi dişinda Twitter ağinin birkaç saat kullanilamadiğini,sayfaya giriş yapilamadiğini ya da mesaj gönderilemediğini bildirdi.
BBC web sitesinde yer alan habere göre, gidilen sayfada kirmizi ve siyah bir ekran üzerinde yeşil renkli bir bayrağin ortaya çiktiği,ayrica Ingilizce ve Farsça sloganlar yer aldiği belirtildi.
Ekranda şu yazinin yer aldiğini kaydetti:
"Bu site,İran siber ordusu tarafindan hacklenmiştir.ABD,internet erişimini kontrol ettiğini ve yönettiğini düşünüyor ama yönetmiyor.Biz,gücümüzle interneti kontrol ediyoruz ve yönetiyoruz,dolayisiyla Iranlilari kişkirtmaya çalişmayin."
Gazete,iki saat sonra sitenin normale döndüğünü belirterek,site yetkililerinin "planlanmamiş bir ariza süresinin yaşandiğini" bildirdiğini yazdi.Ancak olay,Twitter gibi dev bir internet yatiriminin bile ne denli ciddi güvenlik açiklari olduğunu göstermesi açisindan ilginç.
Iran'da geçen haziran ayinda yapilan cumhurbaşkani seçimlerinin ardindan da Twitter'in ilgi odaği olduğunu hatirlatan Guardian,ABD yönetiminin Twitter'i Iran'daki cumhurbaşkani seçimleri sonrasinda yapilan protestolari duyurmaya ve yaymaya çağirdiğini kaydetti.
Twitter'i "hackleyen" grup hakkinda çok az bilgiye sahip olunduğuna,ancak sayfaya birakilan mesajlarin kafa kariştirdiğina dikkati çeken gazete,şu yorumu yapti:
"Her ne kadar hackerlarin biraktiği mesaj Amerikan karşiti olsa da sayfaya yerleştirilen yeşil renkli bayrak,Cumhurbaşkani Mahmud Ahmedinejad'in muhalifi Hüseyin Musavi'nin 'yeşil hareketini' akla getiriyor."

0 yorum:

Yorum Gönder