25 Ocak 2010 Pazartesi

3 boyutlu gözlükler

Tüketici Elektroniği Fuarı esnasında Las Vegas Kongre Merkezi'nde 3D fırtınası tabiri caizse herkesi etkisi altına aldı. Kongre Merkezi'nde her biri diğerinden daha heyecan uyandırıcı çeşitli 3D multimedya şovları gerçekleştirilirken artık 3 boyutlu görüntülemenin yakın bir zamanda oturma odalarımızın vazgeçilmezi bir parçası olacağının da işaretleri görülüyordu. Tüketici Elektroniği Fuarı'nda plazma ekranlar, LED TV'ler ve diğer HDTV özellikli monitörlerin her biri kimi ince yapısı ve kimi de tasarımı sayesinde harika görüntüler sergilediler ancak bu ürünlerin ortak paydası 3D 3 boyutlu gözlüklerdi. 3D teknolojisine hepimizin - en azından 3 boyutlu görüntü deneyimini evlerinde yaşamak isteyenlerin abone olacağına kuşku yok.

3D oyun gözlükleri ve 3 boyutlu spor gözlükleri
Fuar etkinliklerinde çeşitli 3D gözlük modelleriyle karşılaştık. 3D gözlükler, 3D oyun gözlükleri ve hatta 3D

spor gözlük tasarımlarının da piyasaya çıkması çok uzun sürmeyecektir. 3D teknolojisini tüm yönleriyle tecrübe ettikten sonra aklımızda şu ana kadar çeşitli üretici firmalar tarafından henüz cevaplanamayan bir soru belirdi: Farklı 3D gözlükler ve farklı üretici firmaların 3D teknoloji desteği birbirleriyle uyumlu olacak mı?

Farklı 3 boyutlu gözlük modelleri
Şu anki mevcut modeller ve teknolojilerle örneğin ben kendi Sony 3D gözlüğümü alıp arkadaşımın evindeki Panasonic 3D plazma ekranda Dünya Kupası'nı seyredemiyorum. Tersi için de aynı durum geçerli. Bu aşamada akıllara şu soru geliyor: Misafirlerimiz için de ayrıca 3D gözlükler mi satın almak zorunda kalacağız? Konu ile ilgilenenlerin aklını kemirdiğinden dolayı, umarız bu soru kısa zaman içerisinde herkesi rahatlatacak şekilde cevaplanır.

(letsgomobile)

0 yorum:

Yorum Gönder