13 Şubat 2010 Cumartesi

| 0 yorum |

Blackberry aşıklarının başı dönebilir!


Bold 9700 yazışma ve dosya işleme odaklı iş kullanıcılarının şu anda sahip olabileceği en kaliteli telefon.

E-posta iletişimini cebe taşıyan öncü markalardan Blackberry’nin yeni mücevheri Bold 9700 geçenlerde Turkcell vasıtasıyla piyasaya sürüldü. Önceki modele kıyasla hız ve tasarımda yenilikler içeren yeni Bold, Blackberry tutkunlarını telefon değişikliğine zorlayacak gibi görünüyor.

Bold 9700’de ilk dikkat çeken, boyutları küçülmüş, kromajlı kısımları azaltılarak elden geçirilmiş, tasarımı göz alıcı bir kasa. İlk Bold’un arka kapağında kullanılan suni deri dokusunun burada da yinelenmesi bizce de doğru bir karar. Sırf bu bile makinenin karizmasını ciddi oranda artırıyor; avuçta tutuş sırasında kaymayı önlemesi de cabası.

Muhteşem bir yapım ve malzeme kalitesi, sağlamlık ve tasarımla tam bir ‘en üst kalitede ürün’ imajına sahip.

Kasa öncekine göre bir hayli ufalsa da ekranda bir küçülme yok. Sadece 122 gr ağırlığındaki ürünün 480x360 pikselli 2.44 inç ekranı 65 bin renk gösteriyor. Bu noktada çok net, keskin ve canlı görüntü verdiğini söylememiz gerek. Dokunmatik dev ekranlı telefonlar kadar olmasa da, video kliplerin ve kendi çektiğiniz videoların hakkını fazlasıyla veriyor.

3.2 megapiksel kamera, iyi adınlatılan ortamlarda iyi sonuçlar veriyor. Ortam ışığı azaldıkça fotolarda grenler artıyor, flaş sadece en yakın objeleri aydınlatabiliyor. Ekranın başarılı bir vizör görevi görmediğini de ekleyelim. Neticede cihazın bir ‘mesajlaşma terminali’ olduğunu yinelemek lazım.

MALZEME VE YAPIM KALİTESİ ÜST DÜZEYDE
Cihazın boyularının küçülmesi ekranı değil ama qwerty klavyeyi elbette etkilemiş. Ufalan tuş takımı, tuşların fazla bombeli olmaması yüzünden, başlarda güçlük yaratabiliyor. Tüm qwerty klavyeli telefonlar için dediğimiz üzere “klavyeye zamanla alışıyorsunuz”. Neticede Blackberry, parmak ucuyla klavye kullanımını ‘en iyi ‘çalışmış’ firmalardan.

Klavyenin hemen üstündeki dokunmatik trackpad, cihazın en etkileyici yeniliklerinden. Son derece duyarlı, kararlı ve hızlı çalışıyor. Kullanıma alıştıktan sonra mönüde trackpad ile dolanmak başlı başına keyif haline geliyor. Hassasiyetini ayarlardan değiştirmek de mümkün.

Sadeleşen kasanın yanlarındaki tuş ve girişlerinde de aynı sadelik göze çarpıyor; neredeyse hepsi siyah plastik gövdenin renginde ve oldukça iyi gizlenmişler.

1500 mAhr pille, firma açıklamasına göre, 6 saat konuşma 21 gün bekleme süresine sahibiz. 1 saati wi-fi, yarım saati 3G bağlantıyla toplam 1.5 saat internette gezindik, 8 fotoğraf ve bir 10 dakikalık video çektik, videoyu iki kere oynattık, 4 SMS 1 MMS attık, toplam 20 dakika telefonla görüştük, alarmı iki kere çaldırdık,ve toplam 3 saatin sonunda hala yüzde 50’ye yakın batarya doluluğu görünüyordu. Hiç de fena değil.

HIZ FAKTÖRÜ
Daha şıklaştı ve akıllandı, peki hızlandı mı? Evet kesinlikle. BlackBerry 5.0 işletim sistemi grafik ve mönü olarak bir öncekinden ufak tefek farklılıklar içerse de esas avantajı ofis ve multimedya gibi uygulamaları hızla ve aksamadan açıp işleyebilmesi. Zaten cihazın mönüsünde sörf yapıp uygulamaları kullandığınız hiç bir aşamada takılma veya yavaşlama yaşanmıyor.

Önceki Bold modelinde dezavantaj denebilecek tek mesele olan tarayıcı yavaşlığı bir nebze giderilmiş. Yine de bu anlamda muadili cihazlarla rekabet için biraz daha ilgi istiyor.

Sonuç olarak, hayatta herhangi bir Blackberry’ye aşık olmuşsanız, 9700 ile aklınız başınızdan gidebilir. Blackberry seviyor ama önceki Bold ve dokunmatik ekranlı Storm’daki 3G veya Wi-Fi eksikliği yüzünden almamışsanız, artık o bariyer de kalkmış görünüyor. Multimedya özellikleri ve internette sörfe fazla başvurmayan bir iş kullanıcısı için pazarda şu an itibarıyla en kaliteli, en şık, en karizmatik ürün budur diyebiliriz.

(NTVMSNBC)

0 yorum:

Yorum Gönder