23 Şubat 2010 Salı

| 0 yorum |

En işlek zekalı oyun klavyesi




SideWinder X4’da aynı anda 26 tuşun işlevi kullanılabiliyor. Amaç, hız gerektiren aksiyon oyunlarında tam hakimiyet.

Oyun oynarken klavyesini çokça kullananlara gün doğdu. Aynı anda 26 tuşa birden basılabilen Microsoft Sidewinder X4, aksiyon oyunlarındaki karmaşık tuş kombinasyonlarına tam hakimiyet sağlıyor.

Kullanıcılar, makro kaydetme, arka plan aydınlatma seviyesini ayarlama ve profil değiştirme gibi ek özellikleri olan bu klavye ile oyunların büyülü dünyasında çok daha hızlı hareket edebiliyor.

SideWinder X4’da ‘anti-ghosting’ olarak adlandırılan bir teknoloji kullanılmış. Bu sayede oyuncular aynı anda 26 tuşun fonksiyonlarını aynı anda kullanabiliyor, kendilerini uğraştıran ardışık komutları tek bir tuşa yükleyebiliyor.

Daha fazla hız ve performans isteyen oyunseverlerin yüzünü güldürecek gibi görünen SideWinder X4, Microsoft bünyesindeki Applied Sciences Group (Uygulamalı Bilimler Grubu) tarafından üretilmiş. Geliştirme sürecinde oyun meraklılarının özellikle strateji ve aksiyon oyunlarındaki karmaşık tuş kombinasyonlarına çok çabuk hakim olması hedeflenmiş.

Klavyedeki makro kaydı, mod ve profil değiştirme ve arka plan ışık ayarlarını düzenleme gibi gelişmiş oyun özellikleriyle oyuncular, en zorlu oyun seviyelerinde dahi son derece hızlı hareket edebiliyor.

Applied Sciences Group (ASG), anti-ghosting teknolojisi üzerinde uzun bir süredir çalışıyor. Klavye üzerinde mümkün olduğu kadar çok sayıda tuşa aynı anda basabilmeyi sağlamaya çalışan anti-ghosting teknolojisi, özellikle hızlı ve yoğun komut gönderimine dayalı oyunlarda oyuncunun tüm becerisini ve hızını kullanmasına izin veriyor.

Böylece olağan bir klavyede aynı anda üç tuşa basılabilirken anti-ghosting teknolojisine sahip SideWinder X4’te aynı anda basılabilecek tuş sayısı 26’ya kadar çıkabiliyor. Basılan tüm tuşlar birbirlerinden bağımsız olarak kendi işlevlerini yerine getirdiği gibi, oyunseverler aynı zamanda oyunların karmaşık tuş kombinasyonlarını olabildiğince hızlı kullanabiliyor.

Ayrıca oyuncular makro kaydı özelliğini kullanarak oyunda ardışık olarak yaptıkları birçok hareketi tek bir tuşa yükleyebiliyor. Böylece oyun süresince hızdan ve zamandan kazandıkları gibi dikkatlerini de dağıtmamış oluyorlar.

(Ntvmsnbc)

0 yorum:

Yorum Gönder