20 Şubat 2010 Cumartesi

Motorola’dan Android çıkarması



Motorola, Mobil Dünya Kongresi'nde Android tabanlı teknoloji kullanan yeni modelleriyle gövde gösterisi yaptı.

Motorola, 2009 yılında Time Dergisi’nin yayınladığı Top 10 listesine en çok oyu alarak bir numaradan girmeyi başaran ilk Android tabanlı telefonu Droid’in ardından aynı segmentte yeni ürünler geliştimeye devam ediyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenen bu modellerden biri, Android işletim sistemli Motoblur kullanıcı arayüzüne sahip Quench. Dokunmatik ekranlı yeni akıllı telefon tamamen sanal qwerty klavye ve dokunmatik pad yardımıyla ekranın ön panelinde tuşlama yapılarak gezinmeye ve sosyal bağlantıya olanak veriyor.

2010’un ilk çeyreğinde Amerika’da piyasaya çıkacak olan Quench, Motorola’nın sekizinci Android işletim sistemli cihazı. Motoblur kullanıcı arayüzünün önemli bir özelliği de, cihaz kaybolduğunda veya çalındığında, kişisel bilgilerin yönetilebildiği portal aracılığıyla yer tespitini yapabilmesi ve bilgilerin uzaktan silinebilmesi.

MILESTONE, NİSAN 2010'DA GELİYOR
Motorola’nın ilk Android 2.1 işletim sistemli cihazı olan Milestone fuarda yoğun ilgi ile karşılaşan bir diğer ürün oldu. Aynı anda birkaç uygulamayı çalıştırma (multitasking) özelliği olan Milestone, dünyanın en ince (13.7 mm) kayar klavyesini taşıyor.

3.7 inç WVGA dokunmatik kocaman ekran 480x854 piksel gibi dehşet bir çözünürlüğe sahip. 550 MHz hızında işlemci taşıyan cihazla birlikte 8GB bellek kartı geliyor. Genel özellikleri arasında Wi-Fi, 3G (HSPA), Bluetooth, A-GPS, 5MP oto-fokuslu kamera ve flaş, görüntü sabitleme, ortam ışığı sensörü, HTML5 webkit uyumlu çok pencereli internet tarayıcı, 32GB'ye kadar artırılabilir harici bellek sayılabilir.

(Ntvmsnbc)

0 yorum:

Yorum Gönder