5 Şubat 2010 Cuma

| 0 yorum |

İlk 3D maç yayını göz doldurdu


Arsenal-Manchester United maçını bazı publarda canlı ve 3D olarak izleyenler büyülendi.

Dün oynanan Arsenal-Manchester United maçı, Avrupa’da üç boyutlu yayınlanan ilk futbol maçı oldu. Barları dolduran İngilizler, özel gözlükleri ile 3D maç izleme keyfini yaşadı.

Sky Sports tarafından yayınlanan maç, ülkenin farklı yerlerindeki dokuz barda özel polarize gözlüklerle izlendi. Maçı izlemeye gelenler deneyimden oldukça memnun kalırken kimisi 3D yayının sahada izlemekten daha eğlenceli olduğu yorumu yaptı.

Londra’daki Railway Tavern Pub’da maçı izleyen 71 yaşındaki David Wubelski, özellikle yakın çekimlerin 3D ekranda muhteşem göründüğünü, geniş açılarda ise sorun olduğunu söyledi.

Maç izlemek için daha önce hiç puba gitmemiş olan 25 yaşındaki Laura Pryllis ise bundan böyle maçları 3D izleyeceğini belirterek “gelecek bu” yorumunda bulundu.

Londra’nın kuzeyindeki Emirates stadyumunda oynanan Arsenal-Manchester United maçı, Nisan’da İngiltere’de düzenli yayına başlayacak Sky 3D kanalının test olarak yayınladığı ilk spor etkinliğiydi.

Kanal, ülkedeki 3D televizyon seti sayısı arttıkça maçı 3D yayınlayan mekan sayısını da artıracağını açıkladı. Şifreli dijital yayın kuruluşu Sky, yaklaşık 1.6 milyon abonesine de 3D yayınları ek ücret almadan izlettirecek.

Gelecek sezonda Pazar günleri oynanacak Premier League maçları da tümüyle 3D yayınlanacak.

(NTVMSNBC)

0 yorum:

Yorum Gönder