18 Şubat 2010 Perşembe

| 0 yorum |

HP ProCurve: “Network Dünyası Kendini Yeniden Keşfediyor”

“Network Dünyası Kendini Yeniden Keşfediyor”

HP ProCurve: “Network Dünyası Kendini Yeniden Keşfediyor”

HP MEMA ve CEE’den Sorumlu Müdürü Alberto Soto-Garcia Türkiye’yi ziyareti sırasında, HP ProCurve Ülke Müdürü Sami Arbak ile birlikte HP’nin Network alanındaki yeni yapılanmasını ve pazarla ilgili değerlendirmelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Alberto Soto-Garcia, HP ProCurve’ün network alanında 2009 sonunda açıklanan 3Com satın almasının yanı sıra HP’nin işletmelere bütünleşik ve tek merkezden akılcı ve ekonomik çözüm altyapısı sunabilmek için “Tümleşik Altyapı” (Converged Infrastructre) yaklaşımını benimsediğini ve network yönetimini “network+sunucu+depolama” hizmet ve donanım altyapısıyla ve ömür boyu garanti ile sunabilen tek firma olduklarını aktardı. Garcia, kurumsal BT altyapısını oluşturan; network, sunucu, depolama gibi farklı birimlerin giderek birbirleriyle benzeşme eğiliminde olduğunu, BT yönetiminin kendi kendini yeniden keşfettiğini, HP’nin pazardaki bu trende yanıt verebilmek için son 4 yılda toplamda 34 firmayı bünyesine katarak uzmanlık alanını genişlettiğini ifade etti.

HP ProCurve Türkiye Ülke Müdürü Sami Arbak, HP’nin Network pazarında “Ömür Boyu Garanti” uygulamasıyla ekonomik ve sürdürülebilir sahip olma koşullarıyla müşteri memnuniyeti sağladıklarını vurgulayarak, uzun süredir network pazarında kabul gören bir marka olan HP ProCurve’ün, 2010 ilk çeyreğinde % 127’lik bir büyüme oranı ve gelirler bazında 2009 yılında %67’lik bir büyüme elde ettiğini açıkladı.

HP’nin Network Yönetimi ile ilgili toplantıda gerçekleştirdiği genel değerlendirme ve rakamlar şu şekilde oldu:
— Dünyada 2008 yılı itibariyle 30 milyon fiziksel server mevcut. Bu rakamın 2013’te fiziksel ve sanal server olarak 100 milyonu bulması bekleniyor. Bu yapılanma, kurumlara network yönetimi ile ilgili operasyonel bir yük getirmenin yanı sıra, yılda 10 milyar dolarlık enerji ve soğutma maliyeti de getiriyor.
— IDC’nin network pazarında gerçekleştirdiği en son pazar araştırmasına göre, 2007-2008 yılları arasında Avrupa’da ve Türkiye’de network pazarı % 25 büyüme gösterdi, 2009 yılında Pazar %2 ile %10 arasında bir küçülme bekleniyor. (ikinci yarı yıl sonuçlarının kesinleşmesi ile netleşecek)
— Network’ler üzerindeki “Ses”, “mobilite” ve “genişbant” uygulamalarının kullanımlarındaki artış, gayri safi milli hasılada %0,4 ile %1,2 arasında yükselmesini sağlayabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder