11 Şubat 2010 Perşembe

Canon EOS serisinde Full HD sürprizi


EOS 550D hem yarı-profesyonel ve becerikli bir DSLR, hem de kullanışlı bir Full HD video kamera.

Görüntüleme ve baskı teknolojileri konusunda lider firmalar arasında yer alan Canon'un yeni EOS 550D modeli, fotoğraftaki performansı Full HD çekim özelliği bulunan video bileşeninde de gösteriyor.

Detay ve renklerde ustalığını gösteren makine, Canon’un giriş seviyesindeki en gelişmiş DSLR'si sayılabilir. Giriş seviyesi derken elbette pek çok yarı-profesyonel özelliği barınrırken kullanım kolaylığından da taviz vermemeyi katsediyoruz.

Canon EOS 550D ile 18 megapiksellik çözünürlükle büyük boyutta baskılar alınabilirken, 9- noktalı AF sistemi her karede sıra dışı detay sağlıyor. Güçlü DIGIC 4 işlemci mükemmel optik, hız ve yapay zeka ile işleyerek canlı ve net görüntüler elde ediyor.

İster tatilde manzara, ister hareket halindeki spor müsabakalarının fotoğrafını çekin, EOS 550D’nin üzerindeki modlar sayesinde - elbette doğru seçimler yaparsanız - kolayca yüksek kalitede fotoğraf elde edebilirsiniz.

KARANLIKTA SIKI PERFORMANS
Düşük Işık Modu sayesinde EOS 550D’nin hassaslık ayarı 6400 ISO’ya kadar yükselebiliyor. Yaz partileri, düğünler veya mangal partisi gibi ışık seviyesinin düştüğü, fotoğraf çekmenin zorlaştığı durumlarda EOS 550D ile flaş kullanmadan kolayca fotoğraf çekmek mümkün. Şartlar zorlaşsa bile ISO 12.800’e kadar yükselen ayarlarla işinizi önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Kaliteli fotoğraf kareleri üretmenin dışında EOS 550D ile yüksek çözünürlükte FULL HD 1080p video görüntüler de çekilebiliyor. Tam manuel kontrol ile kullanıcılar ayarları çekim konusuna göre değiştirebiliyor. Yeni “movie crop” fonksiyonunu kullanarak görüntüleri odak uzaklığını değiştirmeden defalarca büyütmek de mümkün.

PAYLAŞMADAN OLMAZ!
Yeni 7.7 cm ( 3.0”) 3:2 oranlı, yüksek çözünürlüklü LCD ekran hem oldukça kaliteli hem de geniş. Geniş görüş açısı ve yansımayı engelleyen kaplaması ile en parlak gün ışığında dahi kullanımı mümkün.

Fotoğraflarını büyük ekranda izlemek isteyenler, HDMI bağlantı arabirimi sayesinde HD-ready TV’lerinde anında fotoğraf ve videolarını paylaşabiliyor.

Kasa tasarımı konusunda da bahsedilecek negatif bir yönü bulunmuyor; Kompakt, dayanıklı, tuş yerleşimi, ergonomik vs. Gerek fotoğrafa yeni başlayanlar, gerekse orta ve ileri düzeyde fotoğrafçılıkla uğraşanlar EOS 550D ile kolayca haşır neşir olup yeteneklerini ileriye taşıyabilir.

Makinenin temel özellikleriyse şöyle:

• 18 Megapixel APS-C CMOS sensör ile büyük baskı alabilme
• Yüksek hız, düşük noise ve mükemmel renkler sağlayan DIGIC 4 işlemci
• Full HD (1920x1080p) video kayıt imkanı
• Düşük ışıkta yüksek performans, 12800’e kadar genişletilebilir 100 – 6400 ISO.
• 3.7kare/sn çekim hızı ile hiçbirşey kaçırmama özelliği
• Kristal parlaklığında ,7.7cm (3.0”) 3:2 Clear View LCD
• 9-nokta AF sistemi
• EOS Integrated Cleaning System ile toz temizliği
• LP-E8 yüksek kapasiteli pil ile gün boyu çekim

(NTVMSNBC)

0 yorum:

Yorum Gönder